9 Tips per Crear Contingut de Social Media fàcil de Compartir

Les Xarxes Socials, o el conjunt de Social Media, pot ser un dels teus canals de Marketing Digital més poderosos. Una publicació prou creativa, ben pensada, pot disparar la notorietat de la teva marca i dur-la al lideratge de pensament d’audiència. És a dir, que es converteixi en allò que et queda gravat al cap per uns quants dies.

Dins la teva estratègia de Social Media, el Marketing de Continguts hi hauria de jugar el paper més important. I sí, sé fer que la teva audiència (i la que encara no et coneix) comparteixi les teves publicacions, doncs és més fàcil de dir que de fer. Sigui quin sigui el canal que utilitzis, hi ha un munt de contingut amb el que competir. Segur que prou que te n’has adonat, oi?

Però si ho fas ben fet, si ho claves, pots obtenir molts beneficis.

Compartir contingut pot fer augmentar la teva audiència, aconseguir nous followers, i rellançar el trànsit cap al teu web.

Si vols que el teu contingut de Marketing a les Xarxes sigui Fàcil de compartir, fes una ullada a aquests 9 tips:

1. Assegura’t que sigui útil per als teus seguidors

El contingut efectiu resol problemes. Si vols que la teva audiència comparteixi el teu contingut, li has de donar una raó per fer-ho. La majoria dels usuaris dels canals de Social Media volen fer veure una determinada versió d’ells mateixos a internet. Així que, el teu contingut ha de coincidir amb això.

Les Xarxes Socials són uns dels canals de distribució de contingut més populars. Les comparticions i respostes als teus posts són un gran indicador de l’èxit de la teva estratègia de Social Media. Necessites, doncs, mostrar de forma ben clara i immediata el valor del teu contingut al teu públic.

font: Semrush

El contingut en si mateix no ha de ser forçosament breu, però hauria de quedar clar i ser obvi amb un primer cop d’ull:

 • Qui l’ha creat
 • De què parla
 • Què en traurà l’usuari, de la teva publicació

Parla directament amb la teva audiència fent servir paraules com “tu” i “els teus”. Inclou dades útils i actualitzades. Fes-ho fàcil de llegir i digerir amb tants paràgrafs com calgui.

Si coneixes prou bé la teva audiència, sabràs quin és el contingut que agrada més. Si encara no la coneixes… ja va essent hora! Fes una ullada a aquest post de Quuu sobre com començar a conèixer la teva audiència.

Aquest és el primer pas per crear contingut de Social Media que la teva audiència sempre vulgui compartir.

2. A tots els canals de Social Media els encanten les Imatges

El 46% dels negocis volen invertir en la creació dels seus continguts digitals durant aquest 2022. Però més inversió = més contingut = més problemes. Així és!

El teu contingut de Social Media ha de sobresortir, brillar per damunt dels altres, fer-se veure més que cap. Un text per si sol, ja no et farà més rellevant ni notori.

Les imatges d’alta qualitat són imprescindibles (fins i tot en plataformes on predomina el text, com Linkedin). És per aquesta raó que cada cop mes gent filma els seus podcasts i live streams.

Després d’analitzar al voltant d’1 milió d’articles, BuzzSumo dedueix que els que van acompanyats d’imatges en una freqüència aprox d’una imatge cada 75/100 paraules, reben el doble de comparticions als canals de Social Media. Més que els articles sense imatges.

Els gifs i els mems poden ajudar a donar vida al contingut.

font: Giphy

El 37% dels marketers estan d’acord en què crear suficient contingut visual que inciti al sharing és una de les seves principals dificultats. Però ara, no cal que corris a contractar un dissenyador gràfic. Existeixen un munt de llocs webs i eines que et facilitaran la feina de creació de contingut visual.

font: Venngage

Canva o Visme són 2 eines de disseny gràfic que gairebé tothom pot fer anar. Disposen de cents de tutorials i plantilles per a crear contingut visual per a qualsevol plataforma de Social Media. Fins i tot si no tens gaire sensibilitat artística i creativa, seràs capaç de sortir-te’n.

Let’s do it!

3. Afegeix botons de compartir Social Media al teu blog

Els humans som molt interessats. I impacients. Ho volem tot ara i de forma fàcil. Un parell de clicks, entrar quatre dades, i tenim el pizza man a la porta.

Compartir contingut des del teu blog a les Xarxes pot ser més ràpid  si incorpores els botons de Social Media als teus posts. I no els has ni de crear. Per exemple, amb WordPress, existeixen algunes extensions que ho fan per tu.

AddThis o ShareThis són dues eines gratuïtes que connectaran el teu blog amb la resta del món.  També podràs incloure alguns extres com:

 • Mostrar en temps real el nombre de comparticions que el teu contingut ja té
 • Botons de “seguir” per als teus perfils de Facebook o Twitter
 • Botons de reacció
 • Funció especifica per a compartir contingut d’imatge i vídeo.
font: ShareThis

El següent nivell (que segur que ja has vist) és el botó de compartir “Click to Tweet”. El Content Marketing Institut utilitza aquesta crida a l’acció (CTA) en cada post.

Fent click al botó, l’usuari és dut al seu feed de Twitter amb el Tweet copiat esperant a ser compartit. El post inclou la cita, hashtags, lloc web i etiquetes d’autors.

Compartir, doncs, mai ha estat tan fàcil. Estic segur que la teva àvia ho podria fer. Bé, crec que ja ho fa!…

font: Giphy

4. Sigues sempre original (fins i tot quan facis curació de textos)

La regla número 1 del Contingut de Marketing Digital és: no copiar. La gent vol sentir el que TU tens a dir. Però suposem que vas coix d’inventiva i creació genuïna i original.

Pensa que la teva audiència vol compartir coses que els seus followers no han vist mai abans. Quan creïs contingut, tingues això al cap a l’hora de fer recerca de Keywords (paraules clau).

Fes aquesta cerca a Google amb aquestes keywords “crear contingut social media”. Observa els 3 primers resultats que et dona Google. Veuràs que corresponen a “com” (fer el que sigui). Això vol dir que la majoria d’usuaris que busquen informació sobre aquest tema, ho fan amb la necessitat de resoldre un “com”. En aquest cas com crear un Pla de Social Media o com fer una Estratègia de Social Media.

Sabent això, i si vols ser diferent i original al mateix tremps que atractiu, potser pots provar alguna cosa del tipus “Els 5 erros de Social Media que més es fan”.

Divideix el contingut en parts, trossos, mossegades. Crea un text fàcil de llegir, fàcil d’entendre i fàcil de compartir.

Si fas curació de textos, aquí a Backlinko t’expliquen què és per si no ho saps, la cosa canvia una mica. La curació de textos tracta de compartir la feina que ha fet algú altre. Així que, tècnicament, no és contingut original.

Però no has de compartir-ho exactament tal i com ho has trobat. Refent el contingut, adaptant-lo a la teva manera d’expressar-te i a com llegeix la teva audiència (al que els tens acostumats a llegir), com aquell qui diu, te’l podràs fer teu. Simplement transformes el contingut en un format diferent.

Consell: si fas curació de textos, busca fonts d’informació en altres idiomes. Jo sempre recopilo informació de blogs i websites de llengua anglesa. És una manera d’assegurar-te que el contingut diferirà més de la font original que no pas si ho fas amb fonts de la mateixa llengua en què escrius.

Tens l’opció de comentar un article o post que has trobat interessant a través d’un vídeo. Pots crear infografies a partir de podcasts, o convertir dades i estudis que has fet en un eBook o guia. Sigui com sigui, fes que sigui únic. I no oblidis mai anomenar la font.

5. Crea un mix de contingut Evergreen i Trending

El contingut Trending, el que està de moda, és el que veus a diari als portals d’informació d’internet. És contingut rellevant per molt poc temps però que pot provocar puntes de trànsit web importants gràcies a la seva popularitat.

El contingut Evergreen és el que millor s’adapta al SEO perquè té tot el necessari per destacar. És rellevant ara, i, a més, ho continuarà essent durant anys. És contingut que sempre està vigent i del qual la gent sempre en busca informació.

font: Ceralytics

Creant i curant contingut dels dos tipus t’asseguraràs de tenir ple sempre el calendari de publicacions. Hi guanya l’audiència i hi guanyes tu.

6. Escriu textos persuasius

Posem per cas que tu comparteixes el teu contingut als canals de Social Media. Ja hem après la importància de crear contingut que destaqui i inciti als usuaris a compartir-lo.

Quin d’aquests 2 textos preferiries compartir?

o…

És el mateix contingut. Diferents textos de compartició, però amb una mica més de compromís i esforç en el segon, no trobes?

Si estàs mirant d’aprendre alguna cosa sobre copywriting, hi ha un truc infal·lible que portarà els teus textos al següent nivell. És simple però requereix pràctica.

Podem desglossar en 7 tips com pots captar l’atenció de la teva audiència a través dels textos:

 • obrseva el teu buyer persona
 • parla el seu llenguatge
 • troba el teu propi to de veu
 • sigues positiu
 • textos curts i simples
 • afegeix sempre una Call To Action (CTA)

Intenta utilitzar llistes, emojis, dades estadístiques, i cites quan estiguis elaborant els teus textos per a ser compartits. Segur que hi guanyaràs.

7. Infografies – el contingut de Social Media que més es comparteix

Ja hem comentat la importància del contingut visual en la teva estratègia de Marketing Digital. Les infografies són la mare del tot el contingut visual.

Les infografies aconsegueixen 3 cops més de comparticions que qualsevol altre tipus de contingut de Social Media. Això és el triple d’oportunitats. Si darrerament sents que no tens idees i que el teu contingut no es prou atractiu, prova amb les infografies i estudia’n el resultat.

Aquí te’n deixo una que Quuu ha publicat recentment i que ha tingut força repercussió:

An infographic showing 7 benefits of content curation for social media.1. Content curation tools make it easy2. Fills content calendar gaps3. You can become a thought leader4. Increases social signals5. Balances promotional posts6. Start networking with influencers by curating their content7. Builds community by giving you opportunities to engage with your audience

Hem esmentat també algunes plataformes amb les que pots crear les teves infografies. Però si no tens temps o et falta destresa a l’hora de posar-t’hi, sempre pots contractar a algú perquè t’ho faci.

A Fiverr, per exemple, hi pots trobar professionals que ofereixen els seus serveis.

Les inforgrafies són molt útils per informar i educar a l’usuari sobre nous productes perquè incrementen la capacitat d’aprenentatge i de retenció d’informació en un 78%, segons Visme.

Recorda que la gent sempre estarà més disposada a compartir allò que creu que pot ajudar als seus seguidors i fent-ho a través del Marketing indirecte. Segurament no voldran anunciar descaradament la teva empresa.

8. Evoca emocions amb l’Storytelling

Storytelling és la forma més natural d’arribar a les persones. Sigui a través d’un eBook, de Netflix, al voltant del foc, o a les Xarxes Socials. Tracta de com persuadim i mantenim l’atenció dels altres. I és així per a totes les edats, per a tots els segments. L’única barrera és la manca d’imaginació.

font: Visme

Les millors històries evoquen a les emocions, positives o negatives. Per exemple:

 • Riure
 • Felicitat
 • Sorpresa
 • Tristesa
 • Motivació

Tot contingut hauria d’explicar una història. És més fàcil fer-ho a través de contingut visual, sí, a Facebook Live, Instagram Stories, TikTok, o Snapchat, però ho podem aplicar a d’altres mitjans. L’objectiu és educar, entretenir i inspirar a la teva audiència a través de paraules, so, música o imatges.

Storytelling no té tres a veure amb mètriques per veure com està treballant un producte. Més aviat té a veure amb com connectes amb el teu públic. I això és tan poderós que fa que els anuncis no semblin anuncis. Perquè no sembla que t’estiguin venent res. T’estan explicant una història.

Ser autèntic i real és la clau per fer augmentar la teva audiència. I més en aquest temps on estem infoxicats per fake news.

Quan expliquis una història no menteixis, no falsegis, no inventis dades. Si aconsegueixes despertar alguna cosa en qui et llegeix, et veu o t’escolta, segur que voldrà compartir-ho.

9. Mantingues tot el contingut de Social Media rellevant per al teu sector de mercat

La rellevància del teu contingut és la part més important del Marketing Digital. Si res del que publiques és rellevant, el més probable és que la teva audiència et deixi de seguir i no captis nous seguidors.

Publicar diferent tipus de contingut és essencial per mantenir l’interès de la teva audiència. El contingut rellevant podria incloure el següent:

 • Canviar l’argot tècnic o complex, i les tirallongues, en les teves publicacions a les Xarxes
 • Exemples de casos d’estudi que siguin de clients inusuals (amb ocupacions inusuals)
 • Pots parlar del teu negoci
 • Entrevistes a experts del teu sector
 • Guia de 10 passos sobre com crear una empresa (com la teva)

La recopilació de contingut generat per l’usuari (UGC) és una bona estratègia per produir contingut rellevant a les Xarxes Socials. Especialment per a petites empreses que puguin tenir dificultats per crear contingut original.

Aquest tipus de contingut és molt rellevant per a la teva audiència ja que prové d’ella mateixa. I els teus clients potencials veuen com la gent confia en la teva empresa. Més que testimonis, hem d’aconseguir aprovació social (Social Proof).

Un clar exemple de l’aprovació social és Starbucks. Utilitza aquesta tàctica sovint:

A la gent li encanta fer fotos de les seves marques favorites. Si recopiles un munt de (UGC) en un mateix post, tindràs assegurat un grup de persones compartint el mateix contingut.

Creant un únic hashtag podries estimular els vostres fans per a compartir aquest contingut. Per què no ho proves?

Conclusió

Crear contingut de Social Media Fàcil de compartir no és tan complicat. Una infografia no gaire complicada podria marcar la diferencia entre tu i la teva competència obtenint una gran repercussió.

Construir una audiència al voltant de la teva marca necessita temps, i un cop la tinguis l’has de mantenir. Per això, has de ser perseverant i consistent en la teva estratègia de Social Media.

Centra’t en la teva audiència. Investiga què necessita, què vol, i dona-li.

Good writing, good selling!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: