Temps de lectura: 7 m.

Si vols, pots redactar tu mateix el text de la teva home page, total: no pot ser gaire complicat, no? Es tracta d’explicar qui ets, què fas, posar alguna foto ben maca que cridi l’atenció del visitant i… publicar-la.

Però, saps quin és el propòsit de la home page?

Has de tenir clar que és la pàgina que rebrà més visites, la més important del teu web, i el seu propòsit, com a tal, és captar l’atenció dels clients i ajudar-los a trobar allò que busquen ràpidament, sense fer-los perdre el temps amb romanços provocant que acabin marxant abans no els hagis donat l’oportunitat de conèixer qui ets i quina solució els aporta el teu producte o servei.

És fonamental, doncs, que tractant-se de la pàgina que més impressions causarà als teus lectors web, es creï amb copywriting, a més de tenir en compte certs aspectes que ara t’explico.

Abans però, pensa per un moment com pot ajudar el teu web a assolir els objectius del teu negoci. I si encara em fas rascar una mica més, et demanaré que et preguntis si tens clara la diferencia entre els objectius del teu web i els del teu negoci.

Son preguntes que en molts casos passem per alt, però és important tenir-les clares per poder establir una bona estratègia de marketing online.

Si tens això anterior clar, tant clar com qui és el teu públic objectiu i quines accions vols que facin els teus visitants un cop arriben al teu web, ja pots començar a elaborar el teu primer esborrany de home page seguint el guió que et proposo a continuació. Són 10 passos molt senzills a tenir en compte que et faran la feina una mica més fàcil.

1 Sigues concís, o sigui: ves al gra

L’internauta té poc temps i molta pressa, i per acabar-ho d’adobar tu tens molta competència, així que no perdis temps donant massa detalls, parlant del passat o penjant-te medalles.

Aprofita la part més alta de la pàgina, és a dir, títol, subtítol i el primer text, per explicar de què tracta el teu web. Potser ets un fuster expert en reparació de mobles antics però utilitzes el web per buscar un soci que col·labori en el teu projecte.

En aquest cas, podries utilitzar les primeres línies de la home per deixar clar que busques un soci per fer front a la demanda creixent de feina, sense perdre’t explicant que ets el millor fuster de la comarca; això, en tot cas, ja ho diran els teus clients.

Amb unes 300 paraules n’hauries de tenir prou per a redactar tot el text de la teva home, reservant un espai per a detallar els beneficis del que ofereixes.

2 Utilitza keywords

Els motors de cerca es regeixen per les keywords i per la intenció de cerca de l’usuari per a determinar en quina posició es trobarà la teva pàgina quan mostrin els resultats de cerca.

Dedica una estona a crear una llista de paraules clau que estiguin relacionades amb el teu negoci i allò que ofereixes. Pensa com si fossis l’usuari que arriba al teu web, quines frases ha escrit al cercador i amb quina intenció ha fet la cerca.

Pots anar a Google Trends per fer-te una idea de les tendències de cerca per paraules clau, o també pots instal·lar la extensió Keyword Surfer al teu navegador per a observar el comportament de les paraules clau més utilitzades cada cop que es fa un cerca.

3 Escriu des de la perspectiva del teu lector web

Dono per fet que has estudiat el teu buyer persona i que tens clar quina és la millor manera de fer-li saber que el que ofereixes és just el que necessita.

Les teves visites, un cop aterren al teu web, l’única cosa que es pregunten és, “què hi ha aquí per a mi?”. La veritat, és que no estan molt interessades en saber com és la teva empresa o qui són els professionals que hi ha al darrere, almenys, en aquest primer contacte amb el teu web a través de la home page.

Observa els cops que parles de tu i els cops que et dirigeixes al teu públic per tenir una idea de sobre qui estàs centrant l’atenció del teu text. Si el text està tot ple de “Jos”, “nosaltres”, “nostres”, “meus”, “faigs”, “fems” i “socs”, el més segur és que perdis un possible client.

4 Parla dels beneficis i no de les característiques del teu producte o servei

En lloc de dir que “la màquina embotelladora porta incorporat un nou sistema de filtratge de vi que admet tants litres per hora”, pots escriure que “el nou sistema de filtratge de vi que hem incorporat a la màquina augmentarà la productivitat de la teva línia d’embotellat en un 20%”.

Les característiques del teu producte parlen molt bé de tu, et donen seguretat i arguments per quan hagis de descriure’l, però els beneficis són els que t’ajudaran a vendre ja que parlen de com pots ajudar al teu potencial client.

Recorda incorporar testimonis o comentaris de clients per donar confiança al nou visitant. La prova social és una eina que et dona autoritat i evita possibles objeccions del lector a l’hora de tenir en compte el que ofereixes.

5 Facilita la navegació a través del web

El teu visitant hauria de trobar allò que busca sense donar gaires tombs pel teu web, amb pocs cliks i evitant temps excessius de càrrega.

Pots fer servir enllaços en els mateixos textos (enllaços interns) per fer anar el visitant a altres pàgines del teu web per si vol ampliar informació.

Una navegació fluida afecta directament al transit web: quant més es visita el teu web i més s’hi navega, de més bon posicionat gaudirà a les SERPs.

6 Parla de tu a tu

Com t’he comentat més amunt, la millor manera de dirigir-te al teu lector es parlant-li de “tu”; no de tu, qui m’estàs llegint, sinó en 2a persona del singular. Així se sentirà al·ludit, tenint la sensació que estàs parlant-li només a ell, com si el coneguessis.

Els textos del teu web han de ser propers i conversacionals. No facis monòlegs; parla amb el teu futur client, seguidor, admirador, com si el tinguessis davant, o estiguéssiu tots dos prenent una copa de vi damunt d’una bota del teu celler mentre comenteu la jugada.

7 Fes servir títols i subtítols

Sigues clar amb els títols i subtítols; digues exactament el que trobaran a cada pàgina i deixa les metàfores per als poetes.

Les tirallongues i els paràgrafs infinits només li funcionaven a en Tolstoi o Dostoievski. Quan escriguis per a la teva home page, sigues concís i utilitza títols atractius i subtítols per fer que el lector pugui escanejar enlloc de llegir. Sí: normalment, fem això.

En els títols i subtítols és on has d’aprofitar per afegir-hi les Keywrods relacionades amb el que ofereixes per a millorar el posicionament de la pàgina a través dels motors de cerca.

8 Escriu amb passió i amb entusiasme, però sense passar-te

Si escrius abusant de les exageracions o els superlatius, passaràs d’oferir un text atractiu i entretingut a fer que el lector acabi abandonant la pàgina. No oblidis que qui arriba el teu web no està llegint una novel·la per gust, sinó que està cercant una solució o mirant de satisfer un desig. Però… una mica de passió per fugir de la serietat i el rigor, no va pas malament.

Tingues cura de no fer servir exclamacions, negreta, subratllats o cursives en excés. L’abús d’aquests recursos provoca mal als ulls al lector fent que perdi el fil del que llegeix. A més, un text que necessiti tant de reforç visual, pot perdre credibilitat. Intenta substituir aquests recursos tipogràfics per paraules maques, una bona expressió escrita i un vocabulari proper.

9 Rellegeix i corregeix els cops que calgui

És molt fàcil cometre errors a l’hora d’escriure. Internet és ple de pàgines web que no han estat editades amb cura on hi pots trobar errors ortogràfics, gramaticals i d’expressió. Però que n’hi hagi tantes no justifica que tu no hagis de corregir els teus textos.

Edita els cops que calgui. Si vols publicar un text avui però no n’estàs segur: tanca l’ordinador, deixa’l descansar, i demà te’l tornes a mirar; no ve d’un dia.

Si no et veus capaç de corregir-lo i editar-lo pel motiu que sigui, pots demanar a algú de confiança que hi faci una ulla. Quatre ulls hi veuen més bé que dos. Segur que l’altra persona, amb perspectiva, podrà detectar si hi ha algun error que puguis corregir.

I si fas una ullada al text un mes després de publicar-lo, quedaràs sorprès de com el pots millorar malgrat et semblava que era immillorable.

10 Sigues curós amb el disseny i les imatges

La home page és la primera impressió que s’endurà el teu visitant respecte del teu negoci. Així que has de transmetre professionalitat tant en les textos, com en el disseny i les imatges.

Si creus que una imatge no és prou nítida o no expressa allò que vols expressar, no l’ha afegeixis. Val més una pàgina en blanc (sense imatges) que amb imatges mal col·locades, poc clares o de mala qualitat. Sigues pacient, busca una imatge millor i ja l’afegiràs més tard.

Pren-te el teu web com un espai dinàmic. No vull dir que hi puguis estar fent canvis cada dos per tres, només que val més començar amb poc, amb allò que et convenç i et fa estar segur, que et defineix, i a poc a poc anar-hi afegint el canvis que creguis que ho poden millorar.

L’ideal, però, és un cop et decideixis construir el teu web ho tinguis tot, absolutament tot, pensat, planificat, estudiat i prepara’t. Quants menys canvis hagis de fer un cop publicat el web, millor.

Pel que fa a les imatges, mira de que siguin “responsive” d’acord amb la mida de la pantalla on es veuran; si és el portàtil, una tablet o el mòbil.

I ara, vistos aquests 10 punts que et poden servir de guia per a començar a redactar la teva home page, deixa que t’expliqui molt breument què hauria de contenir el text principal.

Fins ara hem parlat de l’estructura de la home page, de com fer-la atractiva de cara al teu visitant, però:

què ha d’incloure el text central del la teva home? Quines són les idees que has de tenir clares per transmetre el teu missatge de forma clara i concisa?

A continuació et comento alguns aspectes a tenir en compte perquè el text de la teva home expliqui allò que el teu lector necessita saber. Et proposo una manera senzilla, només amb 5 punts claus, per transformar el teu text en una carta de vendes més poderosa.

Identifica el problema del teu lector

No em cansaré de repetir que el teu visitant té un problema, vol cobrir una necessitat o vol satisfer un desig. Demostra-li, doncs, que entens el seu problema, que saps què li passa. I llavors…

Ofereix-li una solució

Explica a la teva audiència amb claredat com és el producte o servei que ofereixes.

Centra’t amb els beneficis i no amb les característiques del producte

Ja t’ho he comentat abans, però no vull que te n’oblidis. Els beneficis són el que et faran vendre el teu producte a aquell que el necessiti.

Mostra la teva Proposta de Valor Única

El teu lector s’estarà preguntant per què ha de comprar el teu producte i no el de la teva competència. Aquí és on has d’explicar-li què fa el teu producte tan especial i per què ha de triar el teu negoci i no un altre.

Introdueix la CTA (crida a l’acció)

Guia al lector cap al proper pas fent servir enllaços, botons o banners. Explica-li què ha de fer per aconseguir el teu producte. Potser vols que ompli un formulari, se subscrigui al teu butlletí o conduir-lo a la teva botiga online. Aquí és on té lloc la conversió de visitant a client.

I bé, diria que amb tot això que t’he explicat ja pots començar a redactar una bona home page, no et sembla?

Fem un repàs?

Claus take away

 • sigues concís
 • utilitza keywords
 • escriu com si fossis el teu propi lector
 • parla dels beneficis
 • facilita la navegació
 • parla de tu a tu
 • fes servir títols i subtítols
 • escriu amb passió
 • edita tant com puguis
 • remarca la teva proposta de valor única
 • no oblidis la CTA

Good writing, big selling!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER SI VOLS REBRE ELS POSTS AL TEU CORREU ELECTRÒNIC


Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: