Temps de lectura: 5 m.

Si tens un web d’empresa o has creat un ecommerce, necessites el teu blog professional.

Si tens presència ha internet, per petit que sigui el teu negoci, estàs obligat a crear un blog. Sí, sí… t’hi obligo.

Que per què? Bé, en primer lloc perquè un web per si sol no ofereix prou informació, personalitat ni autoritat si vols distingir-te de la multitud.

Aquestes són algunes raons per les quals el teu negoci necessita un blog professional:

Mantenir la teva audiència al dia del que passa al teu negoci.

El contingut del blog és més flexible que el del teu web, cosa que et permet mostrar qui ets/qui sou i no només el que fas. En definitiva, et permet humanitzar la marca i acostar-te al teu públic.

El blog t’ofereix l’oportunitat d’aprofundir més sobre el teu producte, parlant d’allò del que potser no has parlat al web per no carregar-lo massa de text, fer-te pesat o fer badallar al teu lector. Els blogs s’han convertit en canals de comunicació directa per a compartir contingut relatiu al teu sector que eduqui, ajudi i informi als teus seguidors.

Ideal per generar long-tail Keywords (frases de paraules claus que corresponen a cerques més específiques) i conduir trànsit al teu web.

Una de les raons principals per la qual el teu negoci necessita un blog és incrementar la seva visibilitat a internet. Quant més contingut pengis a internet, més oportunitats tindràs de ser vist pels motors de cerca i conduir trànsit cap al teu web.

Però no només són importants la quantitat, qualitat i freqüència de les teves publicacions, el blog és una excel·lent plataforma per a reforçar la teva estratègia SEO, ja que, fent una bona Keyword research (recerca de paraules clau), junt amb imatges que facin més atractiu el conjunt de la publicació, millores el posicionament del teu web a les pàgines de resultats de cerques (SERPs).

Ah!, sàpigues que a Google li encanten les imatges originals, així que, ves preparant les teves pròpies imatges en lloc d’utilitzar les gratuïtes dels bancs d’imatges.

Guanyar autoritat web a través dels enllaços interns.

A diferència dels enllaços entrants (aquells que et porten públic des d’altres webs), els enllaços interns els domines totalment tu.

Enllaçant altres pàgines i blogs del teu propi web a través dels enllaços interns que crees tu mateix/a, ofereixes una millor experiència de navegació a més de millorar el SEO, ja que quants més cliks rebin aquests enllaços, més autoritat tindrà teu lloc web i, per tant, més visibilitat.

Obtenir feedback dels teus clients.

Els webs d’empresa ofereixen als seus clients la informació necessària respecte als seus productes, serveis, valors, missió, etc. El que passa és que es fa de forma unidireccional i sense espai per a resoldre dubtes, comentar contingut o encetar una conversa.

És per aquest motiu que el blog esdevé una eina tan poderosa, ja que amb ell es crea un canal bidireccional de conversa amb els clients, seguidors, partners o companys del sector. Gràcies al to més informal que permet el blog, és més fàcil animar als teus lectors a comentar o debatre sobre un tema.

Generar conversa amb el teu públic fa augmentar la confiança i l’autoritat de la teva marca. També et permet examinar el teu negoci des del punt de vista de la teva audiència i fer canvis per a millorar estratègies, productes o serveis.

El blog també és l’eina que permet potenciar la teva newsletter (si comparteixes les publicacions a través d’ella) per aconseguir apropar-te més als teus seguidors, fidelitzar-los o informar de les teves ofertes, llançaments, serveis, etc.

T’ajuda a augmentar la teva llista d’emails.

El correu electrònic continua essent una eina molt important dins l’estratègia de marketing digital, però no sempre és fàcil aconseguir subscriptors. El blog et pot ajudar a fer aquesta feina si amb el contingut que hi publiques et vas posicionant en la ment del teu públic i crees la necessitat d’estar atent a les teves publicacions.

Per què això passi, és essencial que els articles del teu blog siguin informatius, rellevants, atractius i entretinguts. Si és així, el més probable és que el teu lector vulgui subscriure’s a la teva newsletter per a no perdre’s res del que publiques. I quants més subscriptors tinguis, més llarga serà la teva llista d’emails.

Educar al lector i ampliar la informació sobre el teu producte.

El blog et permet fer relluir la teva oferta. Per exemple:

amb casos d’èxit de la teva empresa, centrant-te en aquells beneficis específics que creguis importants per al teu públic, incloent testimonis que parlin bé del teu negoci, i, finalment, oferint material com, per exemple, una guia fàcil sobre el “com” relacionat amb algun aspecte tècnic dels teus serveis.

Aquest contingut serà vist i entès com contingut d’autoritat dins del teu sector, però, a part de demostrar que saps de què parles, és important innovar i ser creatiu. Trobar l’equilibri entre tots aquests factors (educar, ensenyar, informar, entretenir i vendre) és l’ideal per oferir un bon contingut i captivar els teus seguidors.

Aconseguir visibilitat a internet compartint les teves publicacions.

Cada cop que escrius un post, estàs creant contingut que els internautes poden compartir fàcilment a Twitter, Facebook o Linkedin, per exemple. Això, sens dubte, converteix el blogging en una via relativament fàcil de fer-te veure als canals de Social Media, arribant a audiències que potser encara ni coneixes.

Malgrat el soroll de les xarxes socials, aquestes també són eines molt potents per a guanyar visibilitat. I encara que et sembli que enmig d’aquest enrenou ningú es fixarà en tu, el que és cert és que compartir-hi el contingut del blog ajudarà a millorar la presència del teu negoci a internet. Tampoc cal tornar-se boig amb campanyes o idees estrafolàries per a ser més visible a les xarxes, simplement comparteix allò que escrius i cuida’n la qualitat. No escriguis tant pensant en el SEO, fes-ho pensant en el teu públic.

Com has vist, els beneficis de crear un blog orbiten al voltant de:

 • ser més visible a internet
 • conduir trànsit al teu web
 • millorar la reputació del teu negoci dins del teu sector
 • connectar amb la teva audiència

i, per aconseguir-ho, cal que et plantegis amb quin objectiu crees el blog, quina és la seva finalitat, i quin és lector ideal o buyer persona al qual el dirigeixes.

A més a més has d’entendre que totes les accions que duguis a terme respecte al teu blog, són un conjunt d’accions igual d’importants entre elles. Cada detall compta per igual.

Dit d’una altra manera, no et servirà de res, per exemple, que només cuidis la part de SEO i oblidis fer contingut de qualitat, ja que, llavors, les teves publicacions corren el perill de convertint-se en textos mancats d’interès i que no defineixen l’essència del teu negoci. Són aquells textos que semblen escrits per robots i dirigits a robots.

No oblidis que escrius per a persones.

Així que, inspira’t en el que acabes de llegir i comença a crear el blog del teu negoci per arribar a més públic i fer créixer la teva marca.

I sobretot, no t’ho prenguis només com un acte per a enfortir la teva estratègia de marketing digital. El blog també pot ser divertit i inspirador, i es pot convertir en la via a través de la qual comparteixis idees, en generis de noves i construeixis una comunitat compromesa amb la teva marca.

Claus takeaway

 • Crea contingut rellevant i original
 • Mantén la teva audiència informada
 • A més contingut, més visibilitat
 • Els enllaços interns milloren el posicionament SEO
 • Parla amb la teva audiència
 • Crea necessitat de llegir i construeix una bona llista d’emails
 • Comparteix els posts a les xarxes

Good writing, big selling!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER SI VOLS REBRE ELS POSTS AL TEU CORREU ELECTRÒNIC


Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: