Els millors llibres de Marketing digital

Aquests 4 llibres de Marketing digital que et proposo a continuació no sé si són els millors que s’han escrit mai sobre aquest tema, però et puc assegurar que, amb ells, jo n’he après un munt.

Segur que hi ha altres llibres de lectura obligada si volem eixamplar coneixements sobre Marketing digital, alguns dels mateixos autors que et proposo, i alguns d’altres autors també molt reconeguts, però aquests, ja et dic jo que funcionen. I ho sé perquè me’ls he llegit; no te’ls recomanaria si no me’ls hagués llegit.

Aquí van, doncs, 4 ressenyes molt breus sobre el que pots trobar en cada un d’ells. Que aprofiti la lectura!!

Web Copy That Sells, Maria Veloso

Web Copy That Sells”, de Maria Veloso, defineix diferents tècniques de Copywriting aplicades a les vendes a internet. Ens parla de la psicologia que s’amaga darrera del copy intencionat, de com construir textos que fan passar a l’acció o de com dur a terme un email marketing infalible.

Maria Veloso és una Killer Copywriter que en aquest llibre ens parla des de la seva experiència proposant-nos tècniques que ella mateixa ha provat i que han resultat exitoses.

No és una lectura fàcil si acabes d’aterrar en el món del Marketing digital, però tampoc et sentiràs perdut ja que tot el que s’hi explica hi és de forma clara i ben estructurada.

Escriure, Stephen King

Ho sé: no és cap llibre de Marketing Digital, però et pot ser molt útil si escrius un blog o fas Storytelling.

És un assaig on Stephen King ens parla de l’ofici d’escriure des de la visió d’un escriptor popular (tal i com ell diu).

Un viatge a través de tota la seva vida; des dels seus orígens més humils, com va començar a inventar històries, fins a l’època adulta on també ens parla de les seves addicions i de com l’escriptura l’ha fet com és.

Ens deixa alguns consells ideals per aquells que us esteu iniciant en el món del blog i l’escriptura, com ara aquests:

Si vols escriure, sobretot has de fer dues coses: llegir i escriure molt. No t’ho pots estalviar, em temo, no hi ha drecera“.

El més important que sé sobre l’art d’escriure és que les històries es fan pràcticament soles, elles mateixes. La feina d’un escriptor és donar-los camp per córrer (i transcriure-les, es clar).

T’animes a llegir-lo?

Ogilvy on Advertising, David Ogilvy

I hate rules“, deia Ogilvy (i jo més). Però en va deixar unes quantes de dites que han passat a ser d’immutable vigència.

Ogilvy és considerat el pare de la publicitat moderna, i tot i que ja han passat unes quantes dècades del que aquest mestre de la publicitat pensava, deia i feia, els principis i l’essència perduraran, i quasi que es fa obligat de llegir-lo per entendre les bases d’on som ara pel que fa a la publicitat.

Amb aquesta lectura, que, per cert, es fa molt amena i no és gens tècnica (apta, doncs, per a principiants i mandrosos del llegir) descobriràs el valor que té la investigació de mercats i del teu públic objectiu, del disseny topogràfic, del naming, branding i d’un tou de conceptes (que ens semblen nous d’ara però que són més vells que l’anar a peu) essencials perquè la teva ment creativa sigui el màxim de productiva a nivell comercial.

How To Write Seductive Web Copy, Henneke Duistermaat

The secret to great copywriting is to know who you want to entice with your copy and to understand what is they’re looking for“, Henneke Duistermaat.

Aquesta és, per mi, l’essència del copywriting, i és aplicable a tot tipus de text persuasiu destinat a vendre un producte o servei.

Un llibre fàcil de llegir i molt recomanable si tot just estàs començant com a copywriter o necessites ajuda amb els textos del teu web per a impulsar el teu negoci.

Està escrit en forma de guia amb exercicis pràctics per anar aplicant tots els passos que et va explicant. A més a més, et dóna la possibilitat de descarregar-te fitxes i material didàctic a canvi de la subscripció al seu blog.

Ja ho saps doncs: si buscaves un llibre de fàcil lectura per iniciar-te en el copywriting, és aquest.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: