Temps de lectura: 9 m.

Amb la quantitat d’oferta que existeix relacionada amb el turisme, un dels majors reptes al qual han de plantar cara els hotelers és el de conduir trànsit al web del seu hotel. I no només parlem de trànsit “i prou”, sinó de trànsit de qualitat, clients potencials que estan fent plans per visitar el teu territori i necessiten allotjament.

En aquest post t’explico com focalitzar l’estratègia de Marketing Digital per aconseguir més volum (i de qualitat) de visitants al web del teu hotel.

1 Contingut, contingut i més contingut

En el centre de qualsevol estratègia de Marketing Digital s’hi troba el contingut. El Marketing de continguts tracta de construir credibilitat amb els teus potencials clients a través de publicacions rellevants que satisfacin les seves necessitats. Pot ser en forma de blog, articles, els textos del teu web, Social Media, imatges, vídeos, el que sigui, però fet amb cura i captant l’atenció dels teus visitants.

Un contingut de qualitat t’ajudarà a ser més visible a internet i a millorar la conversió del teu lloc.

A més a més, d’aquesta manera t’assegures que els visitants passin més temps al teu lloc web, aspecte important per al SEO i el teu posicionament web.

També et serà útil per arribar a més audiència gràcies a les long-tail keywords. Les long-tail keyword són termes de cerca que inclouen 4, 5 o més paraules i són les culpables de l’arribada de la major part del trànsit al teu web. Google premia aquells webs amb contingut que respongui a aquestes cerques més llargues i més específiques.

Així que, a l’hora d’escriure un article o un text per a la teva pàgina d’inici, hauries de considerar de fer-ho utilitzant termes de cerca que creguis que poden ser més específics per al teu públic. Per exemple, en lloc d’utilitzar “Hotel a Torredembarra”, que és molt general i molt competit a l’hora de posicionar-ho als cercadors, prova-ho amb “Hotel situat al centre de Torredembarra a pocs minuts del Castell”, ja que és molt més específic, i segur que et posicionarà millor a les pàgines de resultats de cerques.

Com veus, per a fer-ho, has de crear contingut orientat a un perfil de públic concret. Així que estudia el teu client ideal, crea el teu buyer persona. Què el motiva com a turista? Quines experiències està buscant? Que vol trobar a prop de l’hotel on es vol allotjar? Aquesta investigació és el que t’ha de guiar a l’hora de crear contingut i no el que tu tinguis ganes d’explicar. Recorda que allò que interessa a l’usuari és “allò que interessa a l’usuari” i no el que t’interessa a tu.

El web del teu hotel ha de ser un lloc dinàmic, tant com el teu entorn, el teu poble o la teva ciutat.

Un cop hagis publicat contingut, no l’oblidis. Actualitza els continguts del teu web o blog regularment en funció de noves tendències, esdeveniments, actes o celebracions que es facin al voltant del teu negoci, així com de noves propostes que creïs i creguis interessants per als teus futurs clients.

Cada cop que actualitzis contingut aprofita per fer-ho públic a través de les xarxes, encoratja als teus seguidors perquè ho comparteixin, crea #hashtags específics per al teu lloc, anima els teus clients a compartir les seves fotos del teu lloc i demana’ls permís per fer-ne difusió tu també.

2 Parla de la història del teu lloc

Segur que el teu hotel no està sol enmig del desert (o potser sí -seria un bon valor afegit), sinó que és part d’un lloc, d’un decorat, d’una comunitat, d’un paisatge, d’un tros de natura, poble o ciutat, i els teus seguidors en volen estar informats.

Algunes de les formes en què pots parlar del que envolta el teu hotel són:

 • Formar part d’esdeveniments locals, promoure’ls per promoure el teu negoci. Pots proposar les teves instal·lacions per a fer tastos de vins, maridatges en col·laboració amb cellers de la zona, o vespres amb música per a tot el públic, per exemple.
 • Publica tot allò que et resulti interessant d’altres negocis, fins i tot d’altres hotels o restaurants, per què no? És una manera de mostrar que estàs en sintonia amb la resta de negocis i que estàs al corrent del que passa al teu voltant.
 • Potencia el teu negoci amb imatges i vídeos del lloc on s’ubica el teu negoci. Les platges que hi ha a prop, o els boscos, camins i rutes si parlem de muntanya. Tot aquest contingut audiovisual aportarà valor a les teves publicacions i al teu negoci.

3 Optimitza el web del teu hotel per al SEO

Ja sabem que el SEO és una element clau si volem portar trànsit orgànic al nostre web i determinar-ne la posició en les pàgines de resultats de cerques. El SEO és una eina que dona resultats a llarg termini, no a l’endemà ni al cap d’una setmana d’emprendre accions, així que s’hi ha d’estar al damunt contínuament. No desisteixis, no pensis que no serveix de res i no creguis que el SEO i la creativitat a l’hora d’escriure són antagonistes.

Aquí tens algunes pautes per anar començant amb això del SEO:

 • El nom del teu domini ha d’estar relacionat amb el teu negoci perquè et trobin amb més facilitat. Inverteix en altres noms directament relacionats amb el domini per assegurar-te tenir un millor posicionament als resultats de cerca. Això vol dir, adquirir altres extensions del mateix domini o amb noms molt semblants, com per exemple, “hotelbarnes.com”, “hotelbarnes.org”, “hotelbarnes.cat”, “hotelbarnes.es”, “hotelsbarnesplatja.cat”, “hotelbarnestorredembarra.com”.
 • Crea contingut focalitzat en les long-tail keyword que els teus clients ideals cerquen a internet.
 • Inclou imatges amb textos alternatius basats en les keywords. Google pot reconèixer de quina imatge estàs parlant si l’etiquetes degudament. Si has publicat un article amb una posta de sol al far de Torredembarra, mira que la descripció de la imatge no sigui “DSC8529.jpg“. Millor que l’etiquetis amb algun text del tipus “posta de sol far Torredembarra”, així quan algú faci una cerca d’aquest tipus tindràs més probabilitats d’aparèixer en els resultats.
far de Torredembarra
posta de sol far de Torredembarra

4 Sigues sociable i Social

No menystinguis la importància dels canals de Social Media per ajudar al teu negoci a ser més visible a internet. I no parlo d’invertir diners en publicitat a les xarxes, només dic d’aprofitar que hi són perquè, si hi prestem atenció, ens poden reportar beneficis. Cal, però, ser pacient, i no esperar resultats d’un dia per l’altre, i menys si acabes de començar.

Bona part dels usuaris decideixen prendre acció després de consultar el perfils a les xarxes dels negocis que volen contractar.

Aquí et deixo alguns “tips” per a millorar la teva presència als canals de Social Media:

 • Assegura’t que tots els teus perfils enllacen amb el web del teu hotel.
 • Sempre és millor portar molt bé el contingut de poques xarxes que no pas voler ser a molts llocs però amb presència descuidada per falta de temps o d’eines per treure’n profit.
 • Selecciona els canals on vols tenir presència basant-te en el tipus de client que vols atraure. Si vols atraure gent jove al teu hotel, definitivament hauràs d’estar a Instagram, per poc que t’agradi; estem emprenent accions pensant en el teu client, no en tu.
 • Publica regularment, essent constant, i interactua amb els teus seguidors. I si algú publica alguna imatge “xula” del teu hotel, demana si la pots publicar al teu perfil i així li dones crèdit per la seva foto. Comunica’t amb tota classe de clients, tant els prospectes, els actuals i els que ho han estat.

5 Sigues Mobil-friendly

En els darrers anys els smartphones han esdevingut l’extensió dels nostres cossos, els fem servir per a gairebé tot, i tot el que fem ho fem amb ells al damunt. Google, a més a més, premia aquells webs optimitzats per a mòbils, és a dir, si el teu web ofereix una bona experiència a través del mòbil, segur que tindràs més bona reputació per als motors de cerca i et posicionaràs millor a les pàgines de resultats.

Alguns elements claus per tenir un web Mobil-friendly són aquests:

Evita contingut “flash” i software que no funcioni o no s’adapti correctament als mòbils.

Procura tenir bons temps de descarrega. Els usuaris no esperaran més de 3 segons perquè el teu web o el seu contingut es descarregui a través del mòbil (ni a l’ordinador).

Cuida la dimensió de les imatges i els textos perquè s’avinguin amb la mida de la pantalla dels terminals mòbil. Així evitaràs l’”scroll” o l’haver d’utilitzar el zoom per a consultar el teu contingut, fent l’experiència més agradable per al teu usuari i provocant més temps de permanència al teu web. I com de content faràs a Google si això passa!

mobil-friendly
mobil-friendly

6 Atrau-los de manera visual cap al teu web

Veure per creure, diuen, i l’Storytelling visual és una bona manera per aconseguir-ho. Els internautes que busquen hotels, viatges, escapades de cap de setmana, qualsevol experiència turística, no només volen llegir sobre el teu negoci i la teva oferta, també volen veure-ho. I necessiten veure-ho per fer-se una idea de com serà la seva experiència al teu hotel. Per bé o per mal, ens encanta avançar-nos als esdeveniments i pensar que bé que estarem en el futur.

Així que, les imatges de bona qualitat, com Tours virtuals de 360º, vídeos, o qualsevol altre contingut multimèdia serà essencial per crear connexió emocional amb els compradors.

7 Utilitza els testimonis

El principi de la prova social, o testimonis, és que si algú té dubtes sobre la teva oferta, el primer que farà és buscar opinions d’altres usuaris. Ens importa bastant, per no dir molt, allò que pensa la resta sobre el que nosaltres busquem, per aquesta raó, plataformes com Trip advisor, Yelp o Booking existeixen.

I si no,  només has de pensar en la importància que dones tu mateix a les opinions i crítiques sobre un producte a l’hora de comprar-lo.

Aquestes són algunes maneres d’utilitzar la prova social per a millorar la teva conversió:

 • Afegeix un giny (widget) al teu web per als testimonis. Dona la oportunitat a aquells que han passat pel teu hotel de deixar la seva opinió, així els visitants no hauran de d’abandonar el teu web per anar a buscar opinions en d’altres plataformes.
 • Sigues actiu a les xarxes i anima als teus seguidors a etiquetar el teu negoci en les seves publicacions i, com comentava més amunt, inclou un #hashtag personalitzat perquè així es puguin trobar les imatges amb més facilitat.
 • Respon als testimonis i a les crítiques, tan positives com negatives, sigues agraït si són positives, i si són negatives ofereix una via privada de contacte per discutir el que hagi pogut passar i trobar una solució.

8 Promocions i ofertes especials

Les ofertes i promocions sempre ens han cridat l’atenció. I en temporada baixa, crear paquets d’ofertes interessants per als teus visitants et pot ajudar a obtenir reserves que d’alguna altra manera no obtindries.

Algunes maneres de cridar l’atenció amb les teves ofertes poden ser aquestes:

 • Dona valor a la teva oferta dirigint-te a un públic concret orientat a ocasions o raons específiques per a viatjar. Per exemple, ofertes especials per a recent casats, durant els dies d’un festival de música a la teva localitat, vacances familiars, viatge de negocis, etc.
 • Generalment, quan comprem, comprem pel valor del producte i no tant per preu. Si ofereixes experiències complertes i a bon preu, més que no pas un bon preu i res més, la teva oferta tindrà més bona rebuda.
 • Crea experiències especials segons l’època de l’any i posa’ls nom i cognom. Per exemple,  a l’hivern pots oferir “el viatge anual en família a la neu” si ets de muntanya, o “l’estada a la platja de cada estiu”, si ets de costa.
 • Un 5% de descompte ven més que no fer cap descompte.
 • Utilitza les xarxes per promocionar les ofertes. Pot passar que els teus seguidors, tant els que ja són clients com els que t’estan valorant, només els calgui aquella oferta o aquell descompte per acabar-se de decidir.

I abans de marxar, algunes dades relacionades amb el turisme que et poden interessar:

 • Google presenta la nova eina “Hotel Insights“, que, a més a més d’oferir informació en temps real, inclou una guia de recursos per ajudar als hotels a aprofitar altres eines com Google My Business i Google Maps.
 • Segons un article de Siteminder.com, Espanya i Portugal lideren la recuperació de les reserves hoteleres en tot Europa. Preveient, doncs, que les reserves van a l’alça, ja pots començar a implementar totes les pautes que t’he comentat per fer el teu lloc web més atractiu.
 • Necessites idees per a renovar la teva oferta o no saps quins usos pots donar als espais del teu hotel? A Traveler.es hi trobaràs les macrotendències, microtendències i contratendències hoteleres per aquest 2021. Allotjaments per a desconnectar de la teva parella amb consulta de mitja hora amb un advocat expert en divorcis, reserves que inclouen un test PCR o hotels on pots reservar una habitació sense necessitat de passar-hi la nit pensats com espais coworking, són algunes de les propostes que hotels d’arreu del món han ideat per atraure clients.

Claus takeaway:

 • Crea contingut de qualitat que satisfaci una necessitat
 • Explica (i emociona) el que passa al voltant del teu hotel
 • Optimitza el teu lloc web per al SEO. Encara que només sigui a nivell bàsic, però fes-ho
 • Tingues present com et poden arribar a ajudar les xarxes per a promocionar el teu negoci
 • Optimitza el teu web per a smartphones. Google t’ho agrairà, i els usuaris també.
 • Atrau la teva audiència amb imatges i d’altre contingut multimèdia
 • Utilitza la prova social (testimonis, opinions)
 • Crea paquets i ofertes especials

Què t’ha semblat? Et veus preparat/da per començar a portar més trànsit cap al teu web?

Quines accions prens per fer més tractiu el teu lloc web i captar més clients? Et llegeixo als comentaris.

Good writing, big selling!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER SI VOLS REBRE ELS POSTS AL TEU CORREU ELECTRÒNIC


Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: