blogging

Què fa un Freelance Copywriter i en què et pot beneficiar

Per esbrinar què fa un freelance copywriter i en què pot beneficiar al teu negoci, cal tenir clar que crear contingut de qualitat és essencial per a qualsevol negoci B2C o B2B. Però tu relaxa’t, no necessites saber res de copywriting per a crear contingut brillant que captivi el teu públic objectiu.

L’única cosa que necessites és comptar amb l’equip de persones adequades per portar a terme aquesta feina. I aquí és on entre en joc el freelance copywriter.

És allò de…jo no sé res de finances, així que contracto els millors financers del món perquè treballin per a mi. Doncs el mateix però amb un freelance copywriter.

Per a molts empresaris, treballar amb professionals freelancers pot significar sortir de la seva zona de confort. Com aquell cuiner que deixa passar a un desconegut dins la “seva” cuina del “seu” restaurant amb totes les reticències hagudes i per haver. A ningú li agrada que algú de fora vegi com es mouen els fils del seu negoci.

Però en el cas que ens ocupa estem parlant de professionals i no de clients una mica tafaners que volen saber com és la cuina on el xef elabora les seves exquisideses.

Definim un Freelance Copywriter

Un freelance copywriter és un professional que crea contingut, segons la visió del Marketing, per a vendre productes o serveis. Per exemple: podria ser algú que escriu textos per a webs d’empreses amb l’objectiu de captar l’atenció del lector web per fer-li fer una acció, com comprar un anell o fer una reserva per una nit d’hotel.

Hem de diferenciar un copywriter d’un redactor de continguts, ja que no és el mateix, i, en més d’una ocasió, el seu significat és confús. Un redactor de continguts escriu textos per a pàgines web, però només per a informar i no per promoure les vendes o les conversions d’un lloc web.

Un freelance copywriter pot treballar des de casa ja que té la capacitat d’oferir els seus serveis a distància. També pot treballar des de l’oficina d’un coworking o des d’un cafè diferent cada dia i des d’un país diferent cada mig any. Tant és, mentre pugui enviar els projectes que t’ajudaran a assolir els teus objectius de Marketing Digital.

Els freelance copywriters no treballen com a empleats de cap empresa, sinó que generalment són autònoms. Depenent de l’amplitud del projecte que porten a terme, poden contractar els serveis d’altres professionals perquè col·laborin en el projecte.

Si mai tens intenció de contractar un freelance copywriter, en trobaràs que cobren per hores, per feina o projecte, o per paraules. Hi ha de tot i tot és vàlid, sempre i quan estigui ben clar i justificat. Un copywriter que acabi de començar, sense experiència, no guanyarà molts diners amb els seus primers clients. Però un professional amb experiència i un llarg recorregut com a tal, pot arribar a guanyar-se molt bé la vida treballant per més d’un client.

Com pot encaixar un Freelance Copywriter en la teva empresa?

Un freelance copywriter pot ajudar al teu negoci a assolir els objectius plantejats en l’estratègia de Marketing Digital a través de donar suport al departament de Comunicació i Marketing o al Community Manager de la teva empresa.

Però a banda d’excel·lents aptituds narratives, mentalitat creativa o destresa pel blogging, el que fa un freelance copywriter i en què et pot beneficiar beneficiar passa per altres aspectes com els següents:

Creant contingut amb engagement

Els serveis d’un copywriter poden incloure la creació de contingut per un website, com landing pages, fitxes de productes, testimonis, emails de venda, publicacions per a les Xarxes Socials (són conscients de la importància del Social Media per al teu negoci), campanyes de publicitat o posts per al teu blog.

Un copywriter pot fer de la vista al teu web una experiència molt específica per un determinat tipus de públic objectiu. Estudiarà molt bé la teva audiència (buyer persona) i la teva competència. Pot redactar el contingut d’un ecommerce o fins i tot elaborar el guió dels teus vídeos. Els professionals del copywriting creen contingut web que informi i interessi al mateix temps que, subtilment, encoratgen els clients perquè comprin els teus productes o serveis. I a sobre que ho fan de manera gens aclaparadora per al lector web, generen confiança cap al teu negoci, en milloren la seva reputació online i incrementen les vendes.

Un copywriter t’ofereix flexibilitat

Un freelance copywriter pot fer jornada complerta o mitja jornada depenent de les necessitats i el tipus de client. També pot oferir descomptes per serveis o paquets de preus tancats.

Una empresa petita, amb pocs recursos, que té un projecte puntual en ment, com una campanya de publicitat o la creació d’una landing page per promocionar un producte, pot contractar els serveis d’un copywriter segons el seu pressupost i necessitats.

El freelance t’estalvia les despeses de tenir algú en nòmina

No cal esmentar el que val tenir algú en nòmina, per això tot el que t’estalvies no fent-t’ho ho pots invertir en flexibilitat, en pagar les hores per un servei concret a canvi de contingut de qualitat. I a més a més, estàs ajudant al freelance a posicionar-se millor en el mercat, ja que pot incloure els treballs que ha fet per a tu al seu portfoli per aconseguir nous clients. I tu pots invertir els diners que t’has estalviat en fer créixer el teu negoci.

Optimitzant el teu temps com a empresari

Escriure contingut per al blog del teu negoci et pot fer perdre temps que no tens. Per això, encara que et sembli que t’ho pots fer tu, sempre és millor contractar els serveis d’un freelance professional. Entre d’altres aspectes, ell sabrà, per exemple, fer una bona recerca de Keywords per fer més visible el blog a internet.

Fer una recerca de paraules clau és una de les parts més importants del que fa un freelance copywriter i és un dels factors que et pot beneficiar més. Però no és una feina fàcil, i pot portar molt de temps si es vol fer ben fet. I si ho has de fer tu, hauràs d’invertir-hi temps que, com a empresari, has de dedicar a altres assumptes més importants.

Si t’hi fixes bé, delegar el servei de creació de continguts a un freelance, és beneficiós per la part que afecta al teu dia a dia, ja que pots dedicar-te al que realment el teu negoci et demana com a empresari, i per la part de continguts. Sempre tindràs la certesa que allò que es publica en el teu web és de valor i segueix els objectius plantejats en la teva estratègia de Marketing Digital.

Tenint accés a professionals amb més talent

Tenir un copywriting en nòmina pot limitar la capacitat de creació de contingut, ja que, normalment, contractaràs algú que viu a la vora de la teva empresa. Serà un perfil molt concret, proper al teu sector, i encara que sigui molt bon professional no deixaràs de treballar des d’un sol punt de vista en quant a creativitat.

Contractant el servei d’un freelance, per contra, t’obre més possibilitats. Pots triar i remenar entre professionals de diversos sectors, llocs de residència, experiència, currículum, etc,. I depenent del projecte que necessitis, potser et convindrà més que el que fa un cowriter tingui més a veure amb la creació de posts, o que sigui un professional més experimentat en copy per a xarxes socials o un freelance expert en redactar guions per als teus vídeos de Youtube.

Avui dia, qualsevol professional de qualsevol sector és molt conscient de la importància dels microninxos i d’especialitzar-se en un sector molt concret. Per tant, és fàcil trobar grans professionals que dominen molt un tema que estigui relacionat amb el que busques.

Això no vol dir que no puguis trobar ben a prop teu un freelance copywriter amb una visió del mercat molt àmplia, que sigui molt bò fent recerca de continguts i que sigui capaç d’escriure sobre qualsevol temàtica o sector. Per sort, com comentava, cada cop els perfils de freelancers són més complerts i podràs trobar professionals capaços d’emprendre tota mena de projectes que et plantejis.

Oferint altres serveis a part de copywriting

Des de fora sembla que els copywriters es passin el dia escrivint i res més (que també). Però a banda  de crear contingut per al teu web, un freelance copywriter, generalment, s’ha format en SEO (i moltes coses més). Això no vol dir que sigui un SEO expert, però sí que en té les nocions bàsiques (i sovint, més que bàsiques) per a poder oferir una feina més completa d’acord amb el que es demana a internet. Avui dia no s’entén un copywriter web sense coneixements de SEO, WordPress, email marketing o un mínim de nocions per a crear campanyes amb Facebook i Instagram Ads.

Així que, un freelance copywriter no només escriu per al teu negoci, sinó que disposa de les eines i coneixements suficients per fer créixer la teva marca i fer augmentar les conversions i vendes del teu negoci online.

Connectant-te amb altres professionals del sector

El que fa un freelance copywriter i com pot beneficiar al teu negoci no només depèn d’ell o de la seva experiència. Has de saber que pots aprofitar la seva xarxa de contactes per al bé del teu projecte, també. D’allò que ell sap però no toca, o la resta de professionals amb qui treballa i col·labora per portar a terme projectes de més envergadura.

Posem per cas que necessites refer el teu web. El primer que faràs serà buscar un programador web o un dissenyador perquè et faci un pressupost pel treball que desitges. Després, en un moment o altre, hauràs de buscar algú que et faci els textos del teu web. Normalment hi caus quan el dissenyador web et diu que ell no redacta textos, que són cosa teva. Llavors venen les presses i li entregues qualsevol text fet per tu, un veí, familiar o amic. Per què no comences al revés?

Un bona manera de refer un web, o començar-lo de nou, és establir contacte amb un freelance copywriter amb qui puguis fer un primer esbós de com ha de ser el projecte: què ha de dir, amb quin to de veu, com han de ser les pàgines, què és el millor que hi pots publicar, com pots fer el blog, les descripcions dels productes si és un ecommerce, etc,. I segur que si li preguntes qui pot encarregar-se del disseny web, et dirà que ell treballa o col·labora amb professionals amb els que pots contactar a través d’ell.

I què hi guanyes?

Doncs la garantia que estàs treballant amb algú recomanat per algú que ja coneixes. A més a més, que el projecte, en conjunt, sempre serà més sòlid, i que contingut i disseny, a l’estar creats per dos professionals que treballen junts, estaran en sintonia. Al final, obtindràs un projecte més rodó i més atractiu.

Una altra avantatge és que tindràs la feina feta abans que no pas si contractes una cosa per aquí i després una altra cosa per allà. Així que, si necessites un projecte més ampli, a banda dels textos, una bona tàctica és posar-te en contacte amb un freelance copywriter i proposar-li que, a part dels serveis de copy, et connecti amb un dissenyador web.

On pots trobar un freelance copywriter?

Busca a Linkedin, a Instagram, Facebook, etc,. Les xarxes són un gran aparador per a ells. Només posant el hashtag #copywriter o #copywriting als cercadors t’apareixeran multitud de Freelance Copywriters disposats a ajudar-te a impulsar el teu negoci.

Ja has vist què fa un freelance copywriter i com et pot beneficiar. Ara, només et cal trobar-ne un amb qui hi hagi feeling, que us entengueu. Que hi hagi entesa és essencial, també, perquè pugui captar què és el que vols i com ho vols.

Tens algun projecte en ment per al qual et calguin textos que converteixin? T’hi ajudo?

Claus Takeaway

  1. Demana ajuda externa si no tens temps per crear contingut. La teva audiència t’ho agrairà i el teu negoci també.
  2. Et pots estalviar despeses derivades de les nòmines pagant només per serveis puntuals.
  3. Un freelance copywriter domina el SEO. I això al teu web li pot anar molt bé.
  4. No només escriuen: posicionen, creen copy per a les publicacions a les xarxes o et poden fer un cop de mà amb WordPress.
  5. Et poden connectar amb altres professionals per tal d’obtenir projectes més ben acabats.

Good writing, big selling!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: