Quines són les Xarxes Socials més utilitzades i quins són els seus beneficis

La forma en com interactuem amb el món ha canviat gràcies a les xarxes socials, des dels hàbits de consum fins com ens relacionem amb les nostres amistats i familiars. Què et sembla, doncs, si desvetllem algunes dades que et poden interessar respecte a estadístiques sobre el consum que es fa de les Xarxes Socials?

A continuació et resumiré les estadístiques sobre quines són les Xarxes Socials més utilitzades, els seus perfils d’usuaris o el temps que hi passem.

Són dades actualitzades en el 2021, així que, continua llegint si vols estar al dia del que passa a les Xarxes Socials.

1. Usuaris de Xarxes Socials actius a diari

Cada cop és més elevat el percentatge d’ús de les Xarxes Socials a tot el món. Sens dubte, aquest acte, el d’estar “enganxats” a les Xarxes, representa l’activitat més popular per als usuaris d’internet.

Es calcula que al món hi ha un total de 4.200 milions d’usuaris de xarxes socials

I, a més a més, la xifra va en augment. Això equival a aproximadament el 54% de la població mundial actual.

usuaris xarxes socials
font: Hootsuit.com

Segur que estàs pensant, “i què tenen les Xarxes perquè gaudeixin d’aquest índex tan alt d’utilització? Quin són els beneficis de les Xarxes Socials perquè tanta gent acabi convertint-se en usuaris seus?

El seu èxit radica en les possibilitats que ofereixen per a smartphones, provocant que cada vegada sigui més fàcil accedir-hi a través d’aquests aparells. En el darrer post ja et parlava de la importància de tenir el teu web optimitzat per a mòbils, doncs el mateix passa amb les Xarxes Socials. La gran majoria d’elles estan disponibles com aplicacions mòbils precisament per facilitar-ne l’accés a l’usuari.

A continuació repassem Xarxa per Xarxa per veure quines dades en podem extreure.

2. Facebook es la Xarxa Social més utilitzada

Potser hauria de dir que segueix sent la Xarxa Social més utilitzada. No sé quants cops he sentit a dir que si Facebook està mort, que ningú s’hi connecta, etc. Quines ganes de matar-la que tenim entre tots, no? Doncs resulta que s’enduu el primer lloc en quant a usuaris que l’utilitzen.

Va ser la primera Xarxa Social en superar els 1.000 milions d’usuaris actius, assolint aquesta xifra en el tercer trimestre de 2012.

Al gener del 2021 Facebook comptava amb uns 2.740 milions d’usuaris actius en un mes

I és que si utilitzes Facebook de forma adequada, aconseguiràs generar trànsit d’audiència de valor per a la teva marca cap al teu web. I això interessa perquè és d’on surten les vendes.

D’acord amb els estudis de WeAreSocial y Hootsuit (en els que he basat aquest post), el 44% del públic potencial dels anuncis de Facebook són dones i el 56% són homes. El 36% de les persones del món majors de 13 anys accedeixen a Facebook. La gran majoria ho fan a través dels mòbils, així que, com ja he comentat més amunt, és vital que aquesta Xarxa Social ofereixi una bona experiència de navegació en aquest tipus de dispositius.

3. Usuaris actius d’Instagram

Instagram té més de 1.221 milions d’usuaris actius en un mes i és una de les Xarxes Socials amb major creixement en aquests darrers anys.

En la gràfica següent es pot veure com la franja d’edat d’entre 18 i 24 anys que històricament era el que tenia més audiència en aquesta Xarxa Social va passar al segon lloc després de la franja d’entre 25 i 34 anys.

Gràfica Instagram
Hootsuite.com

Tot i que és una Xarxa Social que no permet generar trànsit cap a un lloc web amb les publicacions en el seu timeline, cal tenir-la molt present en la teva estratègia de Marketing en Xarxes Socials degut al seu important creixement i a que et permet apropar la teva marca a la teva audiència.

4. Usuaris actius de Linkedin

Linkedin compta amb aproximadament 728 milions d’usuaris en un mes.

Aquesta Xarxa Social està orientada a professionals i ha tingut un important creixement darrerament passant de ser un canal de Social Media de connexions entre professionals a un on es comparteix informació de valor agregat de les diferents professions.

És un altre canal on totes les empreses que vulguin utilitzar les xarxes com un canal de comunicació i marketing han de tenir en compte.

L’interval d’edat més important per aquesta xarxa és d’entre 25 i 34 anys, i en el ranking d’empreses per països amb més usuaris de Linkedin hi trobem varis països de l’Amèrica llatina com Brasil, Mèxic, Colòmbia i Argentina.

5. Usuaris actius de Twitter

Twitter compta amb més de 353 milions d’usuaris actius en un mes.

Aquesta xarxa és una de les que té el creixement més lent, tot i que s’ha tornat indispensable per a l’Estratègia de Social Media Marketing degut a diferents aspectes:

  1. El seu punt fort en la informació en temps real
  2. Es pot convertir en el mitjà de comunicació oficial de les marques

Al ser una Xarxa Social majoritàriament pública permet a les marques realitzar Escolta Social Activa a través d’ella.

Pel que fa a l’edat dels seus usuaris, a Twitter hi destaca l’important accés d’homes d’entre 35 i 49 anys; poc a veure amb la franja d’edat de Facebook.

audiència de Twitter
Hootsuite.com

5. Usuaris actius d’Snapchat

Snapchat té més de 428,2 milions d’usuaris actius en un mes.

Aquesta Xarxa Social orientada principalment a públic jove ha minvat el seu creixement des de que Instagram va activar el seu servei d’Instagram Stories.

Però precisament l’edat de la seva audiència és el que la fa interessant per a empreses el públic objectiu de les quals són adolescents.

6. Usuaris actius de Pinterest

Pinterest té més de 200 milions d’usuaris actius en un mes.

Aquesta és una altra Xarxa Social que no ha tingut un creixement important en els darrers anys, tot i quer pot ser molt útil en l’Estratègia de Social Media Marketing, sobretot per empreses on la imatge, o la creació d’un catàleg dels seu productes per mostrar-lo online sigui el seu fet diferenciador.

L’interval d’edat d’entre 25 i 34 anys és el més actiu en aquesta Xarxa Social.

7. Usuaris actius de Youtube

Youtube té més de 2.291 milions d’usuaris en un mes.

Youtube disposa d’unes excel·lents funcionalitats socials, i un dels aspectes a tenir en compte és que els vídeos que es fan virals no ho fan amb les opcions socials de la xarxa, sinó a través de les altres Xarxes Socials, fet que amplia l’audiència d’una marca.

En el següent gràfic hi pots veure la distribució d’usuaris a Youtube.

audiència Youtube
Hootsuite.com

9. Usuaris actius de Tiktok

Tiktok té més de 689 milions d’usuaris actius en un mes.

Tiktok és una Xarxa Social que està creixent a gran velocitat i ha passat a ser un canal de comunicació de Marketing per aquelles empreses que tenen com audiència principal adolescents.

10. Usuaris actius de Whatsapp

Whatsapp té més de 2.000 milions d’usuaris actius en un mes.

Encara que no sigui considerada una Xarxa Social, Whatsapp és un canal de comunicació molt important per a les empreses. I ja que és un mitjà de comunicació molt personal, només s’ha d’utilitzar per a l’operativa de negoci i no per a executar estratègies comercials o de Marketing.

###

Fins ara hem vist quines són les Xarxes Socials més utilitzades amb dades actualitzades d’aquest 2021, però ara, responent al que ens preguntàvem més amunt sobre els seus beneficis, fem un breu repàs a com poden beneficiar les Xarxes Socials a la teva empresa.

6 beneficis de les Xarxes Socials per a la teva empresa

1. Augmenten la percepció de la marca

Amb quasi la meitat de la població mundial utilitzant les Xarxes Socials, aquestes es converteixen en un lloc natural per aconseguir nous (i ben segmentats) clients potencials

Els usuaris no només connecten amb les marques que ja coneixen, o és que ara em diràs que no has conegut mai cap marca (que no sabies que existia) gràcies a les Xarxes Socials?

2. Humanitzen la teva marca

Pensa: amb qui connectes més? Amb aquelles marques que et mostren proves reals de que estan complint les seves promeses o amb aquelles de les quals no saps ni qui hi ha al darrera?

La capacitat de crear connexió humana real és un dels beneficis claus que ofereixen les Xarxes Socials per a les empreses. Presentar a la teva audiència les persones que conformen la teva empresa i mostrar testimonis de clients que han testat els teus productes donarà autoritat a la teva marca al mateix temps que la farà creïble i humana.

3. Poden establir la teva marca com a líder d’opinió

Siguis del sector professional que siguis, les xarxes ofereixen la possibilitat de convertir-te en la font on es pot trobar informació sobre temes relacionats amb el teu nínxol.

Per exemple, Ryan Holme, el CEO de Hootsuite, té més d’1,7  milions de seguidors  a Linkedin, on comparteix informació valuosa sobre Xarxes Socials i emprenedoria.

4. Augmenten el trànsit web

Les publicacions i els anuncis a les xarxes són aspectes clau per atraure trànsit al teu web. Compartir contingut de qualitat del teu blog o lloc web als teus perfils de les Xarxes Socials és una excel·lent forma d’obtenir lectors tan aviat com fas una nova publicació.

Interaccionar amb els teus seguidors, respondre els seus comentaris i obrir debats, fer mencions, retwitts, etc., t’ajudaran a crear una comunitat al voltant de la teva marca per fer-la més coneguda.

 5. Generen clients potencials

Les xarxes ofereixen la possibilitat, de forma fàcil, de que els teus clients potencials expressin el seu interès en el teu negoci i els teus productes o serveis. Fer un estudi exhaustiu del teu públic, i el teu buyer persona, sobretot, et permetrà crear campanyes publicitàries a mida del públic a qui van dirigides.

A través de Facebook i Instagram Ads és molt fàcil crear les teves pròpies campanyes publicitàries i, a més a més, gràcies a les eines de segmentació de públic que ofereixen, les podràs dirigir a diferent públic segons els teus objectius i el coneixement que tenen del teu producte.

6. Et permeten practicar l’escolta activa i monitorització de la teva marca

Les Xarxes Socials són una font d’informació molt valuosa a l’hora de saber quina és la reputació d’un marca en l’entorn digital. Avui dia existeixen eines que ens permeten monitoritzar la nostra activitat a les Xarxes Socials per fer-ne una avaluació posterior i veure quina és la resposta del públic vers la nostra marca.

L’Escolta Activa tracta d’interpretar tot el que es diu de nosaltres, o de la nostra marca, a les Xarxes Socials, i és una eina important a l’hora de traçar un Pla Estratègic de Social Media i per comprovar l’evolució de l’assoliment dels objectius fixats.


T’he convençut?

Aparca tots els prejudicis que tinguis vers les xarxes i mira-te-les des d’una altra perspectiva perquè de ben segur que, gestionades adequadament o amb l’ajuda d’un Community Manager, poden ser molt profitoses per a impulsar la presència de la teva marca a internet.

Claus Takeaway

  • Facebook continua essent la Xarxa Social amb més usuaris actius
  • Instagram ha estat la Xarxa revelació dels darrers anys gràcies a Instagram Stories
  • Són una eina magnífica per a crear comunitat al voltant de la teva marca
  • És fàcil crear campanyes de publicitat dirigides a un públic ben segmentat
  • Et permeten practicar l’escolta activa i saber què es diu de la teva marca

Good Writing, big selling!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Scroll to Top
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: