Temps de lectura: 4 m.

Has sentit mai allò de començar la casa per la teulada? Segur que sí. I més d’un cop a la vida t’hauràs trobat en aquella situació on has maleït no haver fet les coses per l’ordre natural en què s’haurien d’haver fet.

arribar a l’hotel i no portar el DNI

tenir 20 invitats a casa per Nadal i només 5 cadires, 5 ganivets i 5 forquilles

O “un cop els paletes han marxat de casa després d’haver-te fet la cuina nova, adonar-te que no han deixat cap espai per la nevera; ningú hi va pensar

Bé, d’això se’n diu manca de previsió, ser despistat, tenir pressa, no contemplar els pros i els contres, etc,. Digues-li com vulguis. La qüestió és que en el seu moment no et vas parar a pensar res amb deteniment. Per què? Com sempre: per les presses i l’ànsia de veure un projecte acabat el més aviat possible.

Som nosaltres els que no estem preparats per esperar

De vegades ningú ens empeny a tenir acabat un projecte el més aviat possible, no hi ha cap foc que es cremi ni cap vida que depengui de la data de finalització de res. Només som nosaltres que no estem preparats per esperar, deixar que el curs natural de les coses segueixi i ser pacients fins veure-ho acabat; trigui el que es trigui.

Vivim en una societat on tot s’havia d’haver entregat ahir i la pressió en els llocs de treball és brutal. Cada cop s’exigeix més: més qualitat, més rapidesa, més curt, més maco, més atractiu, més, més, més…

El que hagués pogut ser un projecte de qualitat acaba sent un projecte mediocre

Amb els textos d’un lloc web passa el mateix. Com que soc molt tafaner i m’agrada estar al corrent del que es publica per internet, com estan dissenyats els llocs webs, com són els continguts que s’hi publiquen, etc., em trobo amb molts casos on les presses han jugat una mala passada al projecte, i el que hagués pogut acabar sent un projecte de qualitat, acaba sent un projecte mediocre, on es veu que s’ha invertit molt en disseny, en imatge, en cridar l’atenció al primer cop d’ull, però sense missatge.

En aquests casos sembla com si el lector web o el client ideal no existís. Llavors, per quin motiu es crea un lloc web si no és per atraure l’atenció de qui ens ha de comprar?

El que menys preocupa són els textos que s’han d’incloure a les pàgines web

Molts cops passa que allò que menys preocupa a aquells que s’embranquen amb webs nous per als seus negocis (nous o refer els ja existents), justament són els textos que s’han d’incloure en les pàgines web.

Mentre el disseny sigui espectacular i les imatges cridaneres, ja en tenen prou, i quan el dissenyador o programador web els demana els textos perquè els diu que ell no s’encarrega de redactar-los, llavors venen els problemes. I el que passa és que s’acaben publicant uns textos a mida del disseny, quan l’ordre lògic del procés de creació d’un website seria primer tenir els textos pensats, redactats i editats, i en segon lloc adaptar el disseny web, segons la plantilla o el tema que s’utilitzi (com en WordPress), als textos que s’han creat.

Cada negoci necessita uns textos adaptats al seu prodcute i al seu client ideal

Cada projecte, cada negoci, necessita uns textos adaptats al seu producte o servei i, al mateix temps, adaptats al seu client ideal. Per això no hi hauria d’haver dos llocs webs iguals, tot i que de vegades semblen fets en sèrie.

A més a més, s’hi ha d’afegir les presses i el pànic quan s’acosta la data de publicació del nou espai web i els textos encara no s’han ni entregat al dissenyador perquè els afegeixi al nou lloc web.

I el que passa en la majoria de casos és que per manca de temps i perquè encara està estesa la mentalitat de que invertir diners en la redacció de textos és quelcom semblant a llençar els diners, s’acaben publicant textos que només parlen del “guai” que és el negoci en qüestió, de l’equip de gent que el forma (el millor del món), dels anys d’experiència o de que la empresa és líder en el seu sector. Però poc, o més aviat gens, de què fa un producte o servei per a millorar la vida del client potencial.

En resum: el web en el que algú s’ha gastat tants diners no deixa de ser un aparador per mirant-se el melic, com –i perdó per la comparativa– un exercici d’onanisme on només es busca l’autocomplaença i poc es pensa en el client o el lector que aterrarà al web buscant solucions i no elogis del negoci cap al mateix negoci.

Contracta els serveis d’un professional que et redacti els textos del teu web pensant en el teu client ideal

Així que, si aquest és el teu cas, si estàs pensat en renovar el web del teu negoci o t’has embrancat en l’aventura de donar una imatge i presència a internet a la teva nova empresa, deixa el teu nebot, fill, cosí o veí tranquil i contracta els serveis d’un professional que et redacti els textos del teu web pensant en el teu client ideal.

La teva audiència, un cop aterra al teu lloc web, ha de pensar que ha anat a parar al lloc on, per fi, ha trobat quelcom que li canviarà la vida, una solució o una necessitat.

El que no et pots permetre és que el teu client potencial arribi al teu website i al cap de pocs segons en marxi perquè no entén què se li està oferint, ja sigui per culpa d’una gramàtica que fa el text illegible, perquè és ple d’errors ortogràfics, perquè el missatge no arriba o bé perquè el to i la veu amb què es comunica no té res a veure amb el que utilitza el teu lector.

Si vols aprofitar el contingut del teu web per ser més atractiu i vendre més, cal que valoris seriosament el fet d’invertir en la redacció professional dels teus textos per treure’n el màxim profit.

Good writing, big selling!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
%d bloggers like this: